Рубрика: Аудио и видеотехника
Редефинирање на продукцијата и постпродукцијата
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


AJA Ki Pro е tapeless видеорикордер кој снима фајлови со висок професионален квалитет и е близок по својата работа со работа на компјутер. Притоа не треба да внимавате на типот на камерата, форматот или резолуцијата. На излез добивате фалови подготвени за монтажа, без да вршите дополнително дигитализирање на сигналите и тоа директно од камерата.

И бродкастерите и филмаџиите се сложуваат во една работа: избор на слики без ограничување. Во желбата производот да биде што подобар, тие при создавање на истиот се среќаваат со различни типови на камери, со различни формати, различни медиуми на снимање и различни шеми на компресија. При работата го бараат најдобриот пат по кој би можеле без ограничувања и проблеми едноставно да комбинираат виртуелни и реални позиции, аналогни и дигитални сигнали и крајниот продукт да биде во ист формат и резолуција. На прашањето дали сето тоа е можно, одговорот е: ДА! Внесете го сето тоа во AJA Ki Pro.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.