Рубрика: Аудио и видеотехника
XF300 - Професионален камкордер на Canon
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Според познавачите на овој тип опрема, камкордерот XF300 на Canon ги надминал сите очекувања со своите одлични можности и карактеристики. Работи на MXF, формат кој се користи за размена на материјали, има одлична оптика, снима стереотон, двоканално, има одличен вјуфандер... Да дознаете сè за овој камкордер, прочитајте го текстот во продолжение.

Canon не е многу познат на пазарот со ваков тип опрема. Тој главно е фокусиран на фотографска опрема. Од таа причина неговиот камкордер беше очекуван со големо љубопитство и интерес. Но, откако имале можност да го видат и испробаат Canon XF300, многумина биле пријатно изненадени од квалитетот на сликата, како и од другите придружни додатоци. Canon XF300 со неговиот XF кодек кој овозможува снимање на Full HD 1920x1080 видео, директно на евтини CompactFlash картички, одлично спакуван и со модерен дизајн, претставува одлична видеоалатка.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.