Рубрика: Аудио и видеотехника
PMW-EX1 Camcorder на Sony
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


PMW-EX1 Цамцордер на Sony е HDV камкордер кој работи без лента, ги поседува сите елементи на своите поголеми браќа кои се многу поскапи, но е со фиксен објектив и е значително поевтин. Ако се земе предвид дека тој се користи најмногу за собирање на вести од настани и во доста тешки околности и услови и ако на сето ова се надодаде стабилизаторот за слика што се поставува на рамото на корисникот, тогаш поседувањето на ваква алатка е полн погодок.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.