Рубрика: Аудио и видеотехника
Одлични микрофони: VideoMic, VideoMic Pro и Stereo VideoMic
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Оние што се бават со видеопродукција им рекоа добредојде на двата нови микрофона на RODE - VideoMic и VideoMic Pro, како и на една година постариот Stereo VideoMic. Заеднички им се и одличниот квалитет на аудиосигналот (фреквентен опсег 40Hz - 20 000Hz, динамичен опсег 114dB и сигнал-шум 74dB) и можноста да се користат во разни ситуации и на различни начини.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.