Рубрика: Аудио и видеотехника
Аудиорикордер Olympus LS-10
Автор: Петар Аврамовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Минитујаризацијата своја трага остави и во доменот на преносливите диктофони. Ови корисни уредчиња станаа секојдневие за многумина, од професионалните новинари и тон мајстори, па сè до презафатените бизнисмени и студентите, односно за сите оние коишто имаат потреба од гласовен бележник, потсетник или висококвалитетен тонски запис на некој настан. Компанијата Olympus веќе одамна е присутна на овој сегмент од пазарот. Во овој број ќе ве запознаеме со еден од поновите членови на нивното семејство професионални диктофони, моделот LS-10.

Технички карактеристики:

Формати на снимање: WAV (44,1/48/96kHz, 16/24-bit), MP3 (128/256/320kbps), WMA (64/128/160kbps)
Меморија: Вградена 2GB флеш Дополнителна, SD/SDHC картичка (512 MB до 8 GB)
Време на снимање: WAV: до 3h, MP3: до 35h, WMA: до 70h

 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.