Рубрика: Аудио и видеотехника
Нови студиски микрофони од Shure
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Компанијата Shure kоја е позната по своите микрофони, произведе два нови студиски микрофони со одлични карактеристики. Микрофоните даваат оптимален конзистентен тоналитет во вокални апликации и особено јасен звук произведен од музички инструменти. Новите микрофони KSM42 и KSM44A и припаѓаат на линијата KSM, но се со редефиниран динамички опсег и со минимален сопствен шум.

Како и во сè, без добар прибор и алатки нема добар и квалитетен производ. Тргнувајќи од овој факт, компаниите производители на микрофони се трудат да произведат микрофони со што подобри карактеристики, а водилка при тоа им се барањата на тон мајсторите и аудиоинженерите. Користејќи ја својата технологија и искуство, реномираната компанија Shure неодамна дебитираше на аудиопазарот со два нови студиски кондензаторски микрофони: KSM42 и KSM44A од напредната со високи перформанси KSM линија.

Клучни зборови:

KSM42 и KSM44A

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.