Рубрика: Аудио и видеотехника
Микрофоните во дигиталниот свет
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Дигитални аудиоуреди денес има насекаде во радиодифузниот синџир. Дури, во извесен степен, и звучниците се дигитално контролирани. Меѓутоа, микрофоните претежно сè уште се аналогни. Како потврда на тоа е фактот дека пазарот е преполн со микрофони што се направени според старите градби. Затоа, се поставува прашањето дали модерната технологија нема што да им понуди на микрофоните? Одговорот е дека секако има, меѓутоа, се чини дека радиодифузерите и останатите од професионалната аудиообласт покажуваат отпор кон овие технологии.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.