Рубрика: Аудио и видеотехника
Референтен студиски монитор RCF MYTHO 8
Автор: Владимир Филевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во сите студија во светот, над големата микс-конзола можете да забележите еден пар звучници кои служат за мониторирање на музичкиот сигнал. На професионалците кои работат на тие микс-конзоли неопходно потребен им е звучник со натпросечен квалитет на звук, за да бидат сигурни дека нивната замисла правилно е втисната во музичкиот запис кој потоа ќе се врти во домовите на аудиофилите. Тие мониторски звучници можат да бидат пасивни (како домашните hi-fi звучници) или активни – со вградени засилувачи и активна свртница. Најценетите студиски мониторски звучници се активни, како што е случајот со RCF MYTHO 8 што ќе ви го претставиме овде.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.

Статии со слична содржина