Рубрика: Информатика
xDSL технологија и интернет пренос
Автор: Драган Јованоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Сведоци сме на екстремно брзото ширење на интернет мрежата насекаде во светот а со тоа и зависноста на човекот од услугите што ги нуди интернет технологијата станува сè поголема. Алчноста на обичниот корисник по "брз интернет" е објасниво голема и сфатлива, земајќи го во обѕир темпото со кое се движат информациите и изнаоѓањето на новата технологија. Технологијата XDSL (Digital Subscriber Line – Дигитална Изнајмена Линија) ни дава многу големи можности за брз и квалитетен интернет пренос, а во во овој напис нудиме објаснување на XDSL како еден од повеќето начини за глобалниот пренос на податоци.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.