Рубрика: Автомобилска техника
Зимски гуми – да или не и зошто?
Автор: Љубиша Трипуноски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2003.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Автогумата е еден од најважните, ако не и најважен фактор за полесно и побезбедно управување со автомобилот во зимски услови. Една од поделбите на автогумите може да се изврши според условите за возење за кои таа е наменета и како такви тие можат да бидат летни, зимски и универзални (т.н. all season). Многу повеќе за гумите ќе следува напис во еден од следните броеви на ЕМИТЕР, а во оваа прилика следува нешто повеќе за зимските гуми.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2003. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.