Рубрика: Астрономија и астронаутика
Енигмата на Тунгуската експлозија од 1908 година
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2003.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Повеќе од 90 години научниците се обидуваат да ја решат загатката на големата експлозија којашто се случи во централен Сибир во 1908 год., но тие сè уште немаат дефинитивен одговор на прашањето која била причината за експлозијата.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2003. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.