Рубрика: Аудио и видеотехника
AG-3DA1 на Panasonic доби најмногу награди на НАБ2010
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


AG-3DA1 е првиот во свет, професионален потполно интегриран HD 3D камкордер што снима на мемориска картичка. Тоа е камера-рикордер за 3D продукцијата, уред за видеозапис со повеќе можности, но и со поголема флексибилност и сигурност. AG-3DA1 е алатка со која лесно се ракува при земање и снимање на квалитетни содржини, но е и одлична тренинг алатка за едукатори.

На NAB2010 која се одржа во април во Лас Вегас, а за која веќе пишувавме во ЕМИТЕР, AG-3DA1 на Panasonic беше уред кој доби најмногу признанија поради добрите перформанси, но и поради фактот што ова е прв во светот интегриран 3D HD камкордер. Пред сè, да ги видиме разликите меѓу конвенционалниот 3D камера систем кој беше досега во употреба и овој нов интегриран 3D камера-рикордер 3D систем, а потоа и најбитните предности и карактеристики на AG-3DA1 камкордерот.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.