Рубрика: Аудио и видеотехника
EISA награди 2008/2009
Автор: Љубиша Трипуноски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Престижната Европската асоцијација за слика и звук EISA која ја сочуваат 50 магазини од 19 европски држави ги додели признанијата за најдобри уреди и производи за 2007/2008 година.

Карактеристика на наградите во последните години е менувањето и воспоставувањето нови категории во согласност со новопромовираните производи, а со цел да се истакне квалитетот и посебноста на одреден апарат или група апарати. Секако дека при тоа не се изоставени клучните и високи критериуми кои посебно ја истакнуваат примената на најнова и најнапредна технологија, проследени со врвен дизајн и квалитет, како и со неминовната функционалност и употребливост на производот. Се разбира, важен елемент е и вредноста во пари според која тој се продава на пазарот. Категориите во кои се доделени признанијата се: аудио, видео, домашно кино, фотографија, автомобилска електроника и мобилни уреди.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.