Рубрика: Аудио и видеотехника
Сони со 5 награди на ЕИСА 2012
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Sony ги потврди високиот рејтинг, квалитетот и иновативноста со петте освоени награди за најдобри производи на овогодишната EISA Awards 2012.

На овогодишното доделување награди за најдобар производ од областа на дигитална обработка на слика, видео и домашна забава, кое традиционално го организира Европското здружение за слика и звук (EISA), Sony повторно покажа дека заслужено е еден од лидерите на ова поле. Освоени се 5 (пет) награди за најдобри производи, и тоа:
– Европски SLR апарат, за годината 2012 – 2013: α SLT-A57;
– Европски напреден компактен фотоапарат, за годината 2012 – 2013: Cyber-shot DSC-RX100;
– Европски фотоапарат кој е практичен за патувања, за годината 2012 – 2013: Cyber-shot DSC-HX20V;
– Европски 3D-телевизор, за годината 2012 – 2013: BRAVIA KDL-55HX850; и
– Европско домашно кино од висока класа, за годината 2012 – 2013: VPL-VW1000ES.

HX850

RX-100

VW1000ES

A57

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.