Рубрика: Информатика
Intel Pentium G6950
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Брендот кој на пазарот опстојува повеќе од 15 години повторно е меѓу нас, овој пат во 32 nm издание. Предвиден е како директен наследник на Пентиум Е5000 и Е6000 сериите, со кои нема ништо заедничко освен името.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.