Рубрика: Информатика
MSIP55-GD65 матична плоча за Intel i5 и i7 процесори
Автор: Бранко Атанасовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Новата гама на Интелови процесори со кодно име Lynnfield – Intel i5 и i7 процесори моментално се најдобар избор за PC ентузијастите и закоравените гејмери. Единствениот чипсет кој моментално може да работи со овие процесори и е достапен на поширокиот круг на производители на матични плочи е Интеловиот P55 чипсет. Компанијата MSI секогаш следејќи ги новите трендови во овој дел од информатичката технологија, веднаш на пазарот на матични плочи го понуди својот производ MSI P55 – GD65, нудејќи извонредни перформанси, како и одлична поддршка за оверклокирање.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.