Рубрика: Информатика
Матична плоча Asus P7H57D-V EVO
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Вградувањето на графички чип во Core i3 процесорите повлече потреба од нови матични плочи. Ништо ново кога е во прашање Интел, но овој пат има доволно добра причина за тоа. ASUS P7H57D-EVO цели кон категоријата напредни корисници на кои матичната плоча не им е само платформа за асемблирање на систем. Изведена е во полн ATX форм фактор, и веќе на прв поглед е јасно дека се работи за сериозна матична плоча со висок потенцијал.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.