Рубрика: Информатика
HTML (4)
Автор: Наташа Божиновска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Со таговите кои досега ги изучивме можеме само да оформиме хипертекстуален документ кој ќе се гледа на веб-прелистувач. Но, веб-прелистувачот може и да пренесе податоци до веб-серверот за понатамошна обработка. Ова ни го овозможуваат формуларите.

Формуларот воспоставува комуникација меѓу корисникот и серверот: корисникот пополнува формулар и го праќа до серверот. Во серверот се врши обработка на податоците од формуларот, а корисникот добива повратна информација по електронски пат. Преку формуларите можат да се реализираат различни апликации, како што се: идентификација при пристап, електронска трговија, аплицирање, пријавување...

Датотеки за преземање:
* најавете се за да можете да ги преземете датотеките
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.

Статии со слична содржина