Рубрика: Информатика
HTML (1)
Автор: Наташа Божиновска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Денес кога интернетот е навлезен во сите пори од општественото живеење, и кога е секојдневна човекова потреба за информации, знаење, забава, и комуникација, сигурно нема некој што не ја сретнал кратенката "HTML". Многумина знаат и ја користат, некои знаат за што служи, а некои едноставно не ги заинтересирало. За сите кои сакаат да научат или едноставно само да прочитаат за HTML, во наредните неколку броја на Емитер, преку едноставен "школски" пристап ќе се обидеме да ја доближиме до нашите читатели.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.

Статии со слична содржина