Рубрика: Информатика
HTML (3)
Автор: Наташа Божиновска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во претходните два броја на ЕМИТЕР преку едноставни "школски" примери видовме како се користи програмскиот јазик HTML за изработка на хипертекстуален веб-документ. Надевајќи се дека уживате во изработка на "вашата" веб-страница, во овој број ќе покажеме како се вметнуваат слики, како се прават хиперврски, а и како да вметнете движечки текст на вашиот сајт.

Датотеки за преземање:
* најавете се за да можете да ги преземете датотеките
 

Вметнување на хоризонтални линии.

Ставање на слика како заднина.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.

Статии со слична содржина