Рубрика: Информатика
HTML (2)
Автор: Наташа Божиновска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во претходниот број на ЕМИТЕР се запознавме со програмскиот јазик HTML кој служи за дефинирање на формата, содржината и функцијата на хипертекстуален веб-документ. Видовме како се пишуваат едноставни текстови, менувавме големина и стил на букви, избиравме различни фонтови и го порамнувавме текстот. Во овој текст ќе видиме како се прават табели, како се креираат листи а сето тоа и убаво ќе го "обоиме".

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.

Статии со слична содржина