Рубрика: Омнибус
Кратки информации
Автор: Н Н
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Брзајќи низ универзумот;
Мултимедијален плеер на навивање;
Гневното сино сонце;
Нов тип на CMOS сензор;
17. интернационален фестивал Камера 300;
Звучници од фолија;
Дарвиновата парадигма;
Произведен најтенкиот вентилатор;
Откриена јаглеродна атмосфера околу неутронска ѕвезда;
Рено закажа промоција на своето прво сериско 100% електрично возило;
Стоп за видеопиратите?;
Произведен мал апарат за дијализа;
3D екрани за мобилни телефони;
Небото над Македонија во декември;
Глувче без копчиња;
Со колкава брзина работи човечкиот мозок?;
Новиот двоглав Radeon ѕвер;
Acer T230H Multi-Touch LCD монитор;
Научници направиле 3D соларни ќелии околу оптички влакна

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.