Рубрика: Телекомуникации
Интелигентни антенски системи - 6
Автор: Мирослав Китаноски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во ова последно продолжение е разгледан принципот на адаптивно формирање на зраци. Понатаму е изложена една конкретна имплементација на тест-приемник кој користи линеарно антенско поле. Неговата структура не е иста како и на реалните интелигентни антенски системи, меѓутоа принципот на работа е ист. На крајот е продискутирано за примената на смарт антените со постоечките апликативни стандарди.

Структура на мерниот тест приемник

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.