Рубрика: Телекомуникации
Интелигентни антенски системи - 5
Автор: Мирослав Китаноски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Кога сме кај архитектурата на интелигентните антенски системи, во продолжение ќе разгледаме некои основни (воведни) поими од технологијата на смарт-антените, со цел да го сфатиме нивниот принцип на работа, како и начинот на кој се остварува нивната интелигентност. Исто така, ќе разгледаме и еден функционален блок-дијаграм на интелигентен антенски систем, без да навлегуваме подетално во хардверската имплементација на секој од блоковите што го сочинуваат системот.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.