Рубрика: Историја и археологија
Збогување со алката која недостасуваше во еволуцијата на човекот
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во годината на Дарвиновите јубилеи еве нова потврда во прилог на Теоријата за еволуција: антрополозите ги усогласиле своите ставови и конечно го промовирале фосилниот наод Ardipithekus ramidus од 1992 год., во "алка која недостасуваше" во еволуцискиот развој на човекот.

Клучни зборови:

Споредба на Арди со Луси

Дел од најдените остатоци од Арди

Реконструкција и споредба на градбата на остатоците - дел од карлицата

Реконструкција и споредба на градбата на остатоците - дел од шепата

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.