Рубрика: Информатика
Матична плоча ESC A785GM-M AM3 Micro ATX
Автор: Бранко Атанасовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Многумина би рекле дека АМД полека но сигурно го изгуби чекорот во борбата за производство на врвни процесори со конкурентот Интел, но други, во кои спаѓам и јас, ќе речат дека АМД само го насочи својот развој во друг правец. Да, вистина е дека најдоброто што го има АМД не може да се носи со најдоброто што го има Интел, но вистина е и тоа дека АМД држи добар дел од пазарот на процесори од средна класа, односно нуди подобар однос цена – перформанси. Како и да е, АМД воопшто нема намера да се откаже од напредокот во производството на CPU со високи перформанси, кои во комбинација со нивната нова серија на чипсетови ќе понудат одличен десктоп систем. Затоа не чуди фактот дека многу производители на матични плочи ги следат новитетите од АМД и реагираат соодветно. Еден од нив е и Elitegroup Computer System (ECS).

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.