Рубрика: Информатика
Microsoft Surface Pro
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Овој ултрабук конвертибилен систем е дело на Microsoft и доаѓа со нивниот најнов Windows 8 OS. Официјално на пазарот се најде овој месец, придружувајќи му се на својот постар брат, Surface RT, кој дебитираше минатата година на 26 октомври. Двата система наликуваат еден на друг, но како и сите роднини, тие имаат сосема различни особини. Она што нè изненадува се оцените дека Windows 8 ги покажува своите најдобри страни токму на овој уред, па ќе ги разгледаме неговите основни карактеристистики во обид да дознаеме зошто тоа е така.

Клучни зборови:

Споредба на Surface Pro со помладиот брат Surface RT

Конвертибилниот ултрабук може да се комплетира со два типа тастатури.

Стилусот кој доаѓа заедно со овој модел.

Поглед под хаубата

Минијатурата од вентилатор споредена со кулерот на AirBook десно

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.