Рубрика: Електроника
Едноставен 150W транзисторски засилувач
Автор: Славко Стојковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Ех!!! доста беше аудиозасилувачи со овие "интегралциве", дајте некој проект на засилувач со "овие" транзисториве, да не биде многу сложен и скап, но да биде едноставен и доволно моќен!!!
Подолго време во ЕМИТЕР не е објавен транзисторски аудиозасилувач на моќност, така што ова барање од еден наш читател ме наведе да изработам проект на транзисторски аудиозасилувач кој ќе биде доволно моќен, едноставен, компактен, лесен за изработка, а што е најбитно да биде подносливо евтин за секој електроничар да посака да го изработи.

Исправки и дополнувања:
Отпорникот во серија со LED диодата е R13

Отпорникот кој е во серија со LED диодата LD1, на електричната шема (слика 2) и ППК (слика 4), треба да носи ознака R13, како што е наведено во списокот на потребен материјал.


Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК035
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.