Рубрика: Електроника
Контрола на уреди со ИЦ далечински управувач
Автор: Добре Блажевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Далечинските управувачи денес се секојдневие во нашите домови. ТВ-апаратите, музичките системи, ДВД-плеерите, сателитските приемници, сите тие денес не можат да се замислат без далечински управувач. Зголемете го комфорот и уживањето во својот дом со уредот што ќе ви го прикажеме во овој број. Изработете далечински контролиран уред што ќе може да се управува со далечинскиот управувач од вашиот ТВ-приемник, а кој ќе ви овозможи вклучување, исклучување и разни други операции на уреди што не можат далечински да се контролираат. Веројатно најчеста примена на овој уред ќе биде за палење и гаснење на светилките во домот и дворот со помош на далечинскиот упревувач од вашиот ТВ-приемник или VCR/CD плеер.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК030
Печатена плочка: ППК031
Печатена плочка: CHIP03
 
Датотеки за преземање:
* најавете се за да можете да ги преземете датотеките

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.