Рубрика: Фототехника
H2O објектив
Автор: Владимир Филевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Објектив што фокусира и зумира, а нема подвижни механички делови! Ова револуционерно откритие ќе биде употребено во ултракомпактните дигитални фотоапарати, но уште повеќе, во милиони и милиони мобилни телефони со вграден дигитален фотоапарат/камера. Новиот зум-објектив ќе биде многу поевтин од класичниот, на општа радост на купувачите. А како нема да биде евтин кога е направен од обична вода! Вода?! Да, H2O - чиста, изворска, негазирана! За зимска употреба, сепак, е неопходен и антифриз. Синџири? Не, не до толку...

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.