Рубрика: Макетарство и моделарство
Обука во летање со радиоуправувани модели на едрилици
Автори: Перица Поповски, Гоце Поповски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


После макотрпната изработка на радиоуправуван модел, едрилица и вградување на електронските склопови, следува најинтересниот дел, но и највозбудливиот, а тоа е летање со РУ едрилица. Овој напис е наменет токму за таа цел....

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.