Рубрика: Електроника
Тестер на операциски засилувачи
Автор: Александар Бабаков
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Веројатно досега сте имале потреба да употребите операциски засилувач (ОЗ) изваден од некој постар уред, но притоа не сте биле во можност да процените дали е исправен. Бидејќи проверката со обичен унимер е невозможна, во продолжение на овој текст ќе ви прикажеме еден едноставен уред, со кој на брз и сигурен начин ќе можете да направите проверка на операциските засилувачи...

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК028
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.