Рубрика: Информатика
Microsoft Windows Mobile 5.0
Автор: Костадин Солаков
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Иако многумина предвидуваат стагнирање на развитокот на џебните компјутери, објавувањето на Windows Mobile 5.0 посочува на нешто спротивно и јасно дава до знаење дека оваа индустрија има силна поддршка од еден од највлијателните ИТ-гиганти. Потпирајќи се на "темелите" на успешниот претходник, Windows Mobile 2003 Second Edition, Мајкрософт (Microsoft) се стреми кон тоа на производителите на џебни компјутери (ПДА уреди) и на мобилни телефони да им обезбеди цврста платформа врз која ќе можат да ги конструираат своите уреди...

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.