Рубрика: Аеронаутика
Савана 503 - со самоградба до свој авион
Автори: Перица Поповски, Гоце Поповски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Љубовта за летање е исконска и од дамнешни времиња се мечтаело да се има сопствени крилја и да се лета непречено и слободно. Таа желба ја остваруваа љубителите на летањето до пред некоја година во рамките на воздухопловните училишта. Но тука наидуваа на непремостиви пречки и ограничувања кои ги наметнуваа строгите правила за користење на воздухопловите во рамките на тие средини. Сепак, времето си го направи своето и сите оние што имаат желба и средства, си набавија сопствени воздухоплови, но некои одлучија самите да го направат својот авион...

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.