Рубрика: Астрономија и астронаутика
Околината и судбината на нашиот Млечен Пат
Автор: Андреја Бабамов
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Нашето соседство изобилува со чудни и необични објекти, кои астрономите често не можат да ги класифицираат. Напредокот во технологијата, преку сé помоќните телескопи, овозможува откривање на сé повеќе вакви објекти, па мистериите за нашето соседство се сé поголеми. Како и да е, еден ден, заедно со Млечниот Пат и Андромеда, сите ќе бидат "сплотени" во еден објект...

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.