Рубрика: Аудио и видеотехника
Sony Handycam - DCR-DVD301E vs DCR-H30e
Автор: Благој Ќупев
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Како и во другите гранки од технологијата, така и во видеотехниката голем замав зема дигиталната технологија која покрај намалување на димензиите на уредите, нуди далеку подобар квалитет на снимениот материјал во споредба со аналогните уреди со слична цена. Освен тоа модерните преносни дигитални камери нудат и можности за едитирање на видео материјалот, опција која претходно беше привилегија за сопствениците на скапи уреди за обработка на видео материјали. Позната компанија SONY, на пазарот веќе ја промовираше втората генерација на дигитални уреди за снимање на подвижен видео материјал. Во овој текст ќе ви претставиме две модерни дигитални камери кои се со различни карактеристики, но секоја од нив се одликува со одредни специфики кои ги прават примамливи кон различни групи на корисници.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.