Рубрика: Електроника
ЛЕД термометар за тесен опсег
Автор: Георги Ефтимов
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Со овој евтин електронски термометар во секој момент ќе можете да ја проконтролирате температурата на водата за капење на вашето бебе или да ја следите температурата на водата во домашниот аквариум.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК004
ИК: LM 339N
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.