Рубрика: Електроника
Сервисирање на ТВ-приемници (12. дел) - Микропроцесорски контролиран ТВ-приемник
Автори: Зоран Тасиќ, Наташа Божиновска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Сега, кога располагате со доволно знаење за стандардниот ТВ-приемник од аналоген тип, ќе можете да се фатите за поголем залак, а тоа е микропроцесорски управуваниот ТВ-приемник. На почетокот се изнесени општи карактеристики на еден микропроцесорски контролиран приемник, а понатаму следува детална анализа на приемникот "Edison - Continental" со совети за негова поправка и нагодување. Со помош на овој напис и со помош на комплетната сервисна шема на приемникот "Continental", која е дадена како подарок-прилог во овој број на ЕМИТЕР, ќе ги заокружите своите знаења за сервисирање на ТВ-приемниците.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.