Рубрика: Информатика
Флеш мемории
Автор: Добре Блажевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Складирањето на податоците станува неминовност уште од самиот почеток на употребата на компјутерите. Со текот на развојот на компјутерската технологија, се јавува и потреба за пренесување на податоците од еден на друг компјутер. Согласно на тоа, компјутерската историја бележи разни направи за складирање и пренос на податоци. Во овој текст ќе можете да прочитате кратка историја на уредите наменети за складирање и чување на податоци, со поопширен осврт на современите денешни технологии.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.