Рубрика: Медицина
Пушењето и алкохолот до крајот на векот ќе убијат над милијарда луѓе
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Дека пушењето и земањето алкохол е болест на зависност е потврдено и од Меѓународни здравствени организации. Светската здравствена организација предупредува од опасноста што ја носи уживањето на никотин и тутун во активна и пасивна форма, како и прекумерното консумирање алкохол. Постојат повеќе начини кои им се предлагаат на зависниците да се откажат од пушење и од алкохол со цел да го сочуваат своето здравје, здравјето на оние околу нив, но и здравјето на идните поколенија!

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.