Рубрика: Медицина
BrainPort, замена за очите
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Луѓето не гледаат само со очите, туку и со мозокот. Гледањето е процес во кој визуелните информации преку одредена комуникација доаѓаат во мозокот, таму се декодираат и се оформува сознание за одредена слика. BreinPort е уред кој им помага на луѓето со оштетен вид да "гледаат"! Како? Ќе дознаете ако го прочитате текстов.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.