Рубрика: Автомобилска техника
Одржување и поправка на автомобилите (12): Одржување на паркирната кочница
Автор: Томе Скендеровски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Тема на овој, втор напис од системот за сопирање е паркирната сопирачка. Оваа сопирачка знае да направи големи проблеми, што е посебно проблематично кај старите возила и кај оние возила кај кој оваа сопирачка дејствува на диск кочниците. Нема место за обесхрабрување, а во таа насока ќе ви помогнат практичните совети и напомени кои ќе бидат презентирани во текстот што следува.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.