Рубрика: Автомобилска техника
Работна температура на моторот
Автор: Томе Скендеровски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4-6/2017.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Нема фиксна бројка колкава треба да биде температурата на разладната течност во моторот со внатрешно согорување. Тоа зависи од многу фактори како што се годишното време, должината на релацијата на која возиме, оптоваеувањето на моторот, стилот на возење, типот на системот за ладење (отворен или затворен), староста на моторот итн. Но сепак постојат неколку параметри на коишто треба да се обрне внимание.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4-6/2017. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.