Рубрика: Електроника
Тестер за ЛЕД диоди
Автор: Славко Стојковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Како на наједноставен начин да направите проверка за исправноста на една лед-диода и да одредите која струја е најоптимална таа да свети со бараниот сјај? Како одговор ви го нудиме овој мал испитувач-тестер.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК422

ИК TL081

 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.