Рубрика: Телекомуникации
Хибридна оптичко-коаксијална мрежа
Автор: Тина Јаневска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во денешно време развојот на технологијата овозможува пренос на податоци и сигнали со големи брзини и одличен квалитет. Значаен дел од тие технологии ѝ припаѓа на хибридната мрежа која денес сите кабелски оператори ја користат за нивните услуги. Текстот дава краток осврт кон основната функција и архитектура на мрежата.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.