Рубрика: Телекомуникации
Сателитска врска SATCOM EasyLINK
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


SATCOM easyLINK е првиот мобилен систем со комплетна далечинска команда (remote control), за дигитална трансмисија на видео и аудиоматеријали, преку сателит. Битна карактеристика на системот е професионална презентација на аудио и видеоинформации во светот на неограничени комуникации.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.