Рубрика: Електроника
Школа за електроника: Електролитски кондензатори
Автори: Наташа Божиновска, Зоран Тасиќ
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2006.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Електролитските кондензатори се зачудувачки компоненти, создаваат многу проблеми, а сепак се неопходни за речиси секое електронско коло. Ги има, како што видовте и во прак¬тичните примери што до сега ги предлагавме за градба. Ако ги користевте со мала или нешто поголема недоверба кон нешто што не ви е познато, сега детално ќе ве запознаеме со нивната функција, нивната градба и другите аспекти на нивната практична примена.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2006. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.