Рубрика: Геологија
Како е утврдена староста на Земјата
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2006.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Научниците ја усовршиле техниката за утврдување на хронологијата на разни настани, вклучувајќи го и создавањето на Сончевиот систем. Тие утврдиле дека Земјата е стара 4,5 милијарди години, додека најраните хоминиди се појавиле пред 6 милиони години.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2006. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.