Рубрика: Еурека
Деловна комуникација и презентациски вештини, Како да бидете добар соговорник
Автор: Елица Перчинкова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2007.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во денешниот свет на брзи промени потребни се вештини за усвојување на нови знаења и технологии, но исто така и нивна практична примена. Добрите комуникациски вештини ќе помогнат да се надминат конфликтите, ефективно да се претстават идеите и проектите. Деловната комуникација е важна за успешно работење на една компанија. Добрите презентациски вештини ќе овозможат подобро претставување и подобрување на имиџот на компанијата. Најчесто успешните луѓе се и успешни говорници, но обратното не мора секогаш да важи. Вештината на говорење, ефективната деловна комуникација и презентациските вештини се дел од секојдневното работење. Овие вештини како и сите други се учат, само е потребна соодветна обука и желба за учење и промена.

Датотеки за преземање:
* најавете се за да можете да ги преземете датотеките
 
Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2007. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.