Рубрика: Аудио и видеотехника
Проект: Hi-Fi звучник Picasso
Автори: Владимир Филевски, Сашко Ицковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2007.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Дали сакате да имате звучник "убав како слика"? А звучник како слика? А двете? Овој проект ви овозможува да направите звучник во форма на слика (убав, исто така), наменет за поставување на ѕид, како и секоја слика. Наречен е, многу соодветно, Picasso. Иако овој звучник е дебел само 85 mm, визуелно дава впечаток дека е уште потенок - колку рамката, благодарејќи на добро осмислената конструкција.

Главни елементи и материјали:

Бас-среднотонец; TVM Acoustics ARN-150-05/8
Високотонец; TVM Acoustics ARV-078-00/8

 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2007. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.